Gyakran Ismételt Kérdések

Hasonlóan a nyelvvizsgához, van-e lehetőség ECDL-ből próbavizsgázni?

Sajnos, ECDL-ből nincs a próba-nyelvvizsgához hasonló próbavizsga. Azonban kereskedelmi forgalomban elérhetőek olyan feladatgyűjtemények, amelyek segítik a felkészülést, illetve a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság honlapján (http://njszt.hu/ecdl/felkeszules) elérhetőek a vizsga-példatárak.

Hogyan jutok hozzá a nyelvi képzésen használt tankönyvekhez?

Ön több módon juthat hozzá a könyvekhez, akár önállóan is beszerezheti, de a képzési díjba beszámítva intézményünktől is megkaphatja a képzés első napján.

De Ön saját maga is beszerezheti, akár bolti forgalomból újonnan, vagy ismerőstől használtan.

Intenzív képzésen vettem részt, és a képzésen nem volt szünet, pedig a gyerekeimnek tavaszi szünet volt. Ez miért van?

Az Ön gyermekei iskolai rendszerű oktatásban vesznek részt és az iskola igazodik az aktuális tanév rendjéhez, amelyet miniszteri rendelet határoz meg.

Ön felnőttképzésben vett részt, amelyet a felnőttképzési törvény, az annak végrehajtására vonatkozó kormányrendelet és miniszteri rendeletek határoznak meg.

Amennyiben a képzés költségeit nem Ön fizette, a költségviselő félnek jogában áll a képzés intenzitását meghatározni. Ha a képzés magas intenzitással (pl. minden nap, napi 6 órában) valósul meg, akkor általában nincs lehetőség a szünet beiktatására.